Fullservicevarv kräver produkter som fungerar.

45 minuter norr om Göteborg, där havet tar vid, hittar vi kustsamhället Marstrand. Mest känt är kanske Marstrand för Carlstens Fästning där stortjuven Lasse-Maja satt inspärrad i 27 år, för Oscar II:s årliga badbesök och för att man varje år står värd för internationella kappseglingar. Det är här bland trähus, mysiga gränder och karga klippor Peter och Pernilla Lind driver sitt båtvarv och Watskibutik.

  • Vi driver Ringens Varv som är ett fullservicevarv för fritidsbåtar sedan 2001. Vi är ett auktoriserat Volvo Penta Marincenter samt auktoriserade för Yamaha. Kunderna består till stor del av avtalskunder där vi tar hand om hela processen från uppställning och rekond till motor- och drevservice, berättar Pernilla.

På Ringens Varv kan man få hjälp med allt ifrån vinterförvaring till båtplats men det är under vår och sommar som det är som mest hektiskt på varvet. Då utförs alla slags reparationer och man lagar grundstötningar.

  • Man vet aldrig vad nästa dag har att bjuda på och det är det som gör högsäsongen extra spännande. Alla som har eller har haft båt vet hur mycket det finns att göra, och man vill ju verkligen vara säker på att allt fungerar som det ska när säsongen drar igång. Hos oss kan man få hjälp med service av drivlinor, elsystem, generatorer, AC, watermakers, kylskåp, navigationssystem och mycket mer, säger Pernilla.

20 personer arbetar året runt på Ringens Varv och medarbetarna har gedigen kunskap när det gäller service och underhåll av båtar och båtmotorer.

  • Det är viktigt att vi har kemikalier som är anpassade för vår verksamhet och som vi vet fungerar. Hanteringen av produkterna finns reglerade i vår Miljöpolicy. Idag arbetar vi med CRC som leverantör och produkterna finns också till försäljning i vår butik, avslutar Pernilla.

Se produkterna här!