Hos CRC Industries Sweden har man devisen att bästa verkan och lång spraytid ger bäst ekonomi för kunden.

CRC Industries har funnits på den svenska marknaden i över 50 år.

Företaget utmärker sig från konkurrenterna genom att verka inom tre olika segment. Dessa segment är industri, autopro (fordonseftermarknad) och konsument. Produkterna inom autoprosegmentet säljs via distributörer och riktar sig till hela fordonseftermarknaden för personbilar, bussar, lastbilar, båtar mm.

Enligt Andreas Lindgren, som är Key Account Manager på CRC, bidrar de olika segmenten med nyttiga synergieffekter till varandra.

– Inom tillverkningsindustrin är det noga med vad artiklarna kan leverera och exakt vilka applikationer de passar till. På så sätt bidrar industrin med viktig erfarenhet till fordonseftermarknaden där man har behov av produkter som löser problem och som det krävs kunskap för att kunna använda.

­­– Fordonseftermarknaden fungerar i sin tur som en inspirationskälla för den del av vårt sortiment som används av konsumenter.

Favoriter som fortsätter att imponera

Två av CRCs produkter i autoprosegmentet som varit mest populära under åren är 5-56PRO universalolja och Brakleen bromsrengöring.

– 5-56PRO är en av våra mest välkända sprayprodukter som funnits med sedan starten. Den har fantastiska egenskaper inom en mängd olika applikationer, bl a när det gäller att kunna driva ut fukt, rengöra, lösa rost och smörja.

– En annan fördel hos 5-56PRO är att den är märkt med endast en varningssymbol på burken. Det betyder att den ingår i kategorin bland de produkter på marknaden som är minst hälsovådliga.

BrakleenPRO, som är en avfettningsprodukt som används för rengöring på broms- och kopplingsdelar, är också en av företagets storsäljare. Det finns många  bromsrengörare på marknaden. BrakleenPRO är originalet. Den innehåller hela fem stycken rengörande ingredienser vilket gör den mycket effektiv. Den dunstar snabbt och spraytiden är lång.

– BrakleenPRO har en av de längsta spraytiderna på marknaden. Håller du ner munstycket i ett svep så fortsätter den att spraya i 268 sekunder. Det betyder att du med en burk klarar att rengöra upp till 40 bromsar.

Mer produkt – mindre föroreningar

Samtliga sprejprodukter inom CRCs autoprosegment drivs också så långt det bara går med återanvänd CO2 som drivgas.

– CO2 tar mindre plats och gör att vi får vi in 35 % mer av vår produkt i flaskan.

Det ger en fyllnadsgrad på hela 97%, vilket gör att sprayerna räcker mycket längre och att det blir kostnadseffektivt och mer miljövänligt att använda dem, avslutar Andreas Lindgren.

ARTIKEL PUBLICERAD I MOTORMAGASINET 28/2