BÅTVÅRD.

Vår, sommar och höst – din båt behöver underhåll och omtanke.

Sol, vatten och salt. Det är en tuff miljö!  CRC har produkter som kan hjälpa dig att skydda din båt från onödigt slitage och påverkan.

Motorn

 • Motor clean 33033– Ett kraftfullt vattenbaserat motortvättmedel som avfettar och avlägsnar olja, fett och andra föroreningar effektivt. Enkelt att använda.
 • Motor starter 33030 –  Är din motor svårstartad i kallt eller fuktigt väder? Motor Starter är en startgas som hjälper diesel- och bensinmotorer att starta utan att ladda ur startbatteriet. Ha alltid med dig i båten!
 • Belt Grip 33018  – Förhindrar att alla typer av remmar slirar. Ger en unik vidhäftning som ökar kraftöverföringen och eliminerar gnissel och slirande remmar. Förlänger dessutom livslängden på remmarna. Ej avsedd för kuggremmar.
  Ha alltid med dig i båten!
 • Motor protect 33213-Driver ut fukt och vatten och skyddar och konserverar motorns inre och yttre. Rekommenderas alla gånger motorn står oanvänd i en månad eller längre.

Elsystem

 • 6-66 33261 -Marin universalolja som skyddar säkringar och övrig el mot oxidation.
 • Battery Pole Protect 33111 -En snabbtorkande skyddsspray med blå kulör, som gör det lätt att hålla reda på vilka ställen som behandlats. Bildar en tjock, pastaliknande skyddsfilm som är helt vattenavvisande och förebygger sulfatisering av batterianslutningar och -poler. Speciell sammansättning som skyddar mot framtida korrosion.

Övrigt

 • Leakfinder 33112 – Vattenbaserad läcksökare som indikerar gasläckor snabbt genom att bilda väl synliga bubblor när den appliceras på en läcka. Den är helt säker och orsakar varken fläckar eller korrosion. Används på slangar, rör, ventiler och kopplingar till gasolspisar och grillar. Fungerar även till gummibåtar. Ha alltid med dig i båten!

Ringens Varv på Marstrand har fullt upp inför årets båtsäsong.

Läs mer här!

Smörjning

 • 6-66 33261 -Universellt smörjmedel och korrosionsskydd för marint bruk. Förhindrar rost och korrosion genom att tränga undan och stänga ute fukt och genom att bilda en skyddsbarriär mot vatten och syre. Den oljiga, nästan osynliga filmen av  6-66 smörjer och tränger in i de finaste porer och sprickor i ytan. Användningsområden: vinschar, gångjärn, avlastare, block… Ha alltid med dig i båten!
 • Silicone 33015 -Smörjer kapelldragkedjor, impregnerar kapell, tryckknappar till kapell etc. Fräschar upp plast, gummi och träytor. Underhåller drivsystem och glidmekanismer av plast. Skyddar dessutom gummi mot att bli hårt och sprött. Bildar en färglös, ej härdande film som tränger in snabbt och skyddar ytan. Ha alltid med dig i båten!
 • White Lithium Grease 33014 -Innehåller PTFE som ger långvarig smörjning och reducerar friktion och slitage av alla rörliga delar som tex gångjärn och styrmekanism. Fettet är flytande som en olja när den sprayas på och blir fast som ett fett när den är på plats. Skyddar metaller och legeringar mot korrosion och motverkar krävning och skärning.  Enkel att spraya, rinner eller droppar inte av. Ha alltid med dig i båten!

Utvändig rengöring

 • Schampoo Wax 33032 -Extra drygt högglansschampo som avlägsnar smuts och föroreningar effektivt. Det rengör säkert och snabbt och lämnar en blank yta utan ränder och fläckar. Innehåller biologiskt nedbrytbara tensider och har en barnsäker skruvkork. Ha alltid med dig i båten.
 • Glass Clean 33031 -Rengör din ruta, GPS etc. från saltstänk och fingeravtryck. Ett kraftfullt och lättanvänt rengöringsmedel för allt glas och alla speglar. Skyddar även mot åternedsmutsning. Ha alltid med dig i båten.
 • Wipes Multipurpose 33036 -Torkdukar impregnerade med en effektiv rengörings- och rekonditioneringslösning, som är kraftfull mot föroreningar men samtidigt skonsam mot både den rengjorda ytan och mot huden. Det bästa sättet att avlägsna olja, fett, bläck och limrester när du är ute i båten.Kräver inget vatten. Fri från hälso- och miljöfarliga ämnen. Funkar på alla slags ytor: verktyg, gelcoat, händer… Ha alltid med dig i båten.

Invändig rengöring