Cookies och integritetspolicy

Vi värnar om din integritet. Du ska kunna känna dig trygg när du besöker vår webbplats eller anförtror oss dina personuppgifter. Därför har vi upprättat den här policyn. Den utgår från gällande dataskyddslagstiftning och förtydligar hur vi jobbar för att ta tillvara dina rättigheter och din integritet.

Cookies

En cookie (kakfil) är en liten textfil som sparas på din dator eller mobila enhet och hämtas därifrån vid senare besök på den aktuella webbplatsen. Det finns två typer av cookie:

– Den ena typen kallas för permanent cookie. Den sparar en fil som ligger kvar på besökarens dator.

– Den andra typen kallas tillfälliga cookies (sessionscookies). Under tiden en besökare är inne på en webbsida, lagras sessionscookies temporärt i besökarens dators minne. Sessioncookies försvinner när du stänger din webbläsare.

På 5-56.nu används cookies från tredje part för att föra statistik över antalet användare och vilka sidor de besöker. Vi samlar in uppgifter var användarna befinner sig geografiskt, vilken webbläsare som används etc. för att löpande kunna anpassa och förbättra vår webbplats och vårt innehåll. Till detta använder vi oss av tjänsten Google Analytics. Google Analytics använder både permanenta och tillfälliga cookies. Permanenta cookies sparas i varierande längd (upp till max 24 månader), men förnyas efter varje besök.

Vi använder inte cookies för att lagra personuppgifter eller för att sprida dessa till tredje part.

Du kan radera cookies från din dator eller mobila enhet via webbläsaren. För instruktioner om hur du hanterar och raderar cookies, gå till alternativet “Hjälp” i din webbläsare. Du kan välja att avaktivera cookies eller få en avisering varje gång en ny cookie skickas till din dator eller mobila enhet.

Personuppgifter

När du kontaktar oss via e-post eller via våra kontaktformulär på webbplatsen, ger du automatiskt ditt godkännande (samtycke) till att vi lagrar dina personuppgifter (*). Du har rätt att begära att uppgifterna om dig raderas, kompletteras eller rättas.

Vi sprider inte dina personuppgifter till tredje part.

* Personuppgifter är uppgifter som på ett eller annat sätt kan kopplas till din person. Det kan vara uppgifter som ditt namn eller ditt personnummer, men även uppgifter som till exempel ditt telefonnummer. Även bilder är en form av personuppgift, om du tydligt kan urskiljas på bilden.

Länkar

Vår webbplats kan innehålla länkar till andra webbplatser som vi inte har kontroll över. Vi ansvarar inte för sekretesskyddet eller innehållet på dessa webbplatser, utan vi tillhandahåller dessa länkar för att göra det enklare för våra besökare att hitta annan relevant information.